Äänenhuolto

Olen työskennellyt jo vuosia useiden eri ammatinharjoittajien äänenhuoltajana ja hengityskouluttajana. Olen kouluttanut mm. pappeja, kanttoreita, opettajia, viittomakielen tulkkeja, näyttelijöitä, lastenohjaajia ja useita muita ääntään työssään ammatiksi käyttäviä. Äänenhuollon kulmakivenä on hengityksen oikea harjoittaminen ja rentouden löytäminen äänenkäyttötilanteissa. Tähän läheisesti liittyy myös esiintymisjännityksen hallinta ja erilaisissa työtilanteissa esiintyminen. Näistä esimerkkeinä pappien ja kirkon työntekijöiden oikeat äänenkäyttötavat vaativissa ja vaihtelevissa työtehtävissä.

Olen aikaisemmalta koulutukseltani luokanopettaja ja olen toiminut luokanopettajana ja opettajankouluttajana Turun Normaalikoulussa. Tämän vuoksi opettajien ja lastenohjaajien äänenkäytön opetuksessa on mahdollista ottaa mukaan myös pedagoginen näkökulma, jossa pohditaan äänenkäyttöä vaikuttamisen ja ohjaamisen välineenä.

Olen kokenut luennoitsija, jonka luennoilla kuulijat innostetaan toimimaan ja kokeilemaan omaa ääntään. Suurin osa äänenhuoltokoulutuksista järjestetään kuitenkin pienemmissä ryhmissä, jolloin voin opastaa ja antaa oppilaan itse oivaltaa äänenhuolloin ja hengityksen perusteita. Minulla on tarpeen mukaan myös kouluttajapari, jonka kanssa voimme räätälöidä koulutuksia ryhmän tarpeiden ja toivomusten mukaan.

Otahan yhteyttä!

Pia Pajala
p. 050-322 6017 tai pia@piapajala.fi